Recepti

Ajvar od cepkane paprike. Novi recept za omiljenu poslasticu.

Ajvar od cepkane paprike

Ajvar od cepkane paprike se dosta razlikuje od običnog ajvara. Ako do sada niste probali ovakav način pripreme, obavezno se ohrabrite – jednom kada osetite njegov bogat ukus, klasičan način pravljenja ajvara verovatno će pasti u zaborav.

Kako napraviti ajvar od cepkane paprike?

Sastojci:

  • 10 kg crvenih paprika
  • 250 ml ulja
  • 3 kašike šećera
  • 100 ml alkoholnog sirćeta
  • so po ukusu
  • 2 glavice belog luka (po želji)

Priprema:

  1. Paprike ispecite, oljuštite i očistite od semenki. Ostavite ih da se dobro ocede, a zatim ih ručno iscepkajte ili isecite na krupnije komade.
  2. Stavite paprike u širok lonac na šporet. Dodajte zagrejano ulje, sirće, šećer i so, i sve dobro promešajte. Po želji, dodajte i beli luk nasečen na listiće.
  3. Kuvajte ajvar uz povremeno mešanje dok se ne zgusne toliko da pri mešanju varjačom možete videti dno lonca.
  4. Gotov ajvar sipajte u čiste, sterilizovane tegle. Zamotajte ih u ćebe ili drugi topli prekrivač i ostavite ih da se postepeno hlade, najbolje 24 sata.
  5. Tegle čuvajte na hladnom i suvom mestu i uživajte u ajvaru kad god poželite!

Prijatno!

Blagi i ljuti domaći ajvar

Originalna cena je bila: 1.800,00 rsd.Trenutna cena je: 1.700,00 rsd. + poštarina

Domaći ajvar ljuti

900,00 rsd + poštarina

Domaći ajvar ljuti 2 kom

Originalna cena je bila: 1.800,00 rsd.Trenutna cena je: 1.700,00 rsd. + poštarina

Pročitajte i...