Daska za sečenje i serviranje
Svi naši proizvodi su izradjeni od prirodno sušenog i termotretiranog drveta, impregnisani su pčelinjim voskom ili mineralnim uljima. Na dasci se seče (jer joj je to osnovna namena) i poslužuje hrana. Ne koristite reckave noževe, već sa normalnom oštricom. Nije predvidjena kao podloga za vruće posude /naročito ne sa akuterm dnom – poput Zepter suđa. Tako na dasci ostaje trag spaljenog drveta… Znači, namena daske je samo sečenje namirnica i eventualno konzumacija hrane sa nje.
Kako koristiti?
Nije isto koristimo li ih za rezanje samo za sireve, za meso ili samo za ribe, ili seckamo na njima i povrće i voće i meso… ili sve po redu na istoj dasci, šta je najgore od svih rešenja. Najsigurnije je svakako da koristite različite daske za meso, ribu i ostale namirnice… jer kombinacijom mirisa, sokova i aroma na dasci pokvariće se osnovni parametri svake hrane.
Činije, činijice, drveni tanjiri služe samo za serviranje HLADNIH JELA… salata, narezaka, voća, čipsa, čvaraka, suvih kolača, za meze… ne sipati u njih vruće čorbe, variva, gulaše…itd; jer je visoka tremperatura podsticaj za sile naprezanja u drvetu i sigurno će da dođe do pucanja proizvoda.
VAŽNO!!! NE PERITE U MAŠINI ZA PRANJE SUDOVA
Recenzije
Još nema komentara.