Erba Eliksir

Proizvodi   ERBA - Eliksir

Beograd

„ERBA“ je tradicionalni biljni eliksir sa medom koji sadrži preko 35 lekovitih trava. Recept za ovaj napitak se čuva i prenosi sa kolena na koleno, generacijama unazad.
Eliksir se kreira u porodičnoj manufakturi u kojoj se sve radi ručno i sa velikom pažnjom. Biljke se biraju i beru u sklopu mini planinarskih tura počev od ranog proleća do pozne jeseni. Na izletima najčešće učestvuju svi članovi porodice, gde svako daje svoj dragoceni doprinos.
Sveže lekovito biljke nakon branja odležava u domaćoj beloj rakiji (šljivovica ili loza) gde polako ispušta svoja blagotvorna svojstva. Vremenom eliksir poprima tamniju boju koja svake godine može da varira u zavisnosti od brojnih prirodnih faktora (klime, geografskog područja, i sl.). Na kraju postupka eliksiru se dodaje livadski med koji piću daje optimalnu slatkoću.
Biljke se beru u čistom, prirodnom okruženju uglavnom u polu-planinskim i planinskim predelima širom Srbije (Stara Planina, Vlasina, Zlatar, Gledićke planine....) ali i šire na teritoriji Balkana (npr. Šar Planina ili Korab u Makedoniji, Velebit u Hrvatskoj, Maglić u BIH). Neke od biljaka koje se stavljaju u eliksir su: srčenjak, kičica, rastavić, pitomi kesten, kleka, matičnjak, kantarion, pelin, majčina dušica...
Na tržištu postoji nekoliko alkoholnih napitaka na sličnoj bazi, s tim da se uglavnom radi o likerima sa manjim brojem lekovitog bilja ili je reč o industrijskoj proizvodnji koja oduzima efikasnost i delotvornost biljnih sastojaka.
Naš slogan je da „svaka biljka leči neku boljku“. Eliksir je sinergija svega onoga najboljeg što priroda daje, možete je piti u svim prilikama ili je pokloniti dragoj osobi, kao neprocenjivu kapljicu zdravlja.
Zbog načina i složenosti izrade samog eliksira kapacitet proizvodnje je ograničen na oko 200 boca na godišnjem nivou (limited edition). Ovo napitku pored jedinstvenog sastava daje dodatnu osobenost i unikatnost.

Besplatna dostava na teritoriji Beograda.

Za ostatak Srbije + troškovi poštarine

Naruči
Podelite  

Kontakti

Slični proizvodi

Viljamovka - Destilerija Hubert 1924

Destilerija Hubert 1924

 Kikinda - Banatsko Veliko Selo Vidi Proizvod
Dunja - Destilerija Hubert 1924

Destilerija Hubert 1924

 Kikinda - Banatsko Veliko Selo Vidi Proizvod
Šljiva - Destilerija Hubert 1924

Destilerija Hubert 1924

 Kikinda - Banatsko Veliko Selo Vidi Proizvod