Ručno proizvedeno
Sombor
Sušeni paradajz je ukusan, zdrav i niskokaloričan delikates, obiluje mineralima, poput fosfora, cinka, bakra, natrijuma, kalijuma. Zahvaljujući njima reguliše krvni pritisak i drži hipertenziju pod kontrolom. Bogat je kalcijumom i magnezijumom značajnim za zdravlje kostiju i pravilan rad srca. Obogaćuje ukus čorbama i toplim jelima od mesa i ribe. Stavlja se na tost, picu, sendviče i u peciva. Salatama, namazima, rižotu i jelima od testenine daje vrhunski ukus. Kao hladna zakuska služi se sa kajmakom, mladim ili feta sirom. Može se pre konzumiranja preliti maslinovim uljem sa mešavinom začina po izboru, te daje mediteran-ski šarm svakom jelu. Maslinovo ulje bogato je omega 3 i omega 6 masnim kiselinama. nazivaju ga kraljem među uljima, jer je bogato nezasićenim masnim kiselinama i antioksidansima, pri čemu vrijedi spomenuti i vitamine E i K u njegovom sastavu. Kombinacija ova dva sastojka pružiće vam nezaborav-no gastronomsko skustvo u kom možete uživati u toku cele godine. Upotpunite svoj špajz još jednim ukusom, on će sačuvati vaše zdravlje i tokom hladnih dana. Tako da svi oni kojima je ovo povrće na spisku omiljenog, ove jeseni i zime mogu uživati u produženom ukusu leta.
Kontakti