Recepti

Ruska salata – Obavezan prilog za sve proslave

ruska salata

Sadržaj

Ruska salata je popularno jelo koje se često služi kao predjelo ili prilog. Osnova ove salate je kombinacija kuvanog povrća i mesa, obično uz dodatak majoneza. Evo jednostavnog recepta za rusku salatu. Jedna porcija.

Sastojci:

  • 3 srednja krompira
  • 2 šargarepe
  • 150 g graška
  • 200 g kuvane šunke ili pilećeg mesa
  • 4 kisela krastavca
  • 200 ml majoneza
  • So i biber po ukusu

Priprema:

  1. Krompir i šargarepu operite, oljuštite, i skuvajte u slanoj vodi dok ne omekšaju. Nakon toga ih iseckajte na male kockice.
  2. Grašak takođe skuvajte dok ne omekša.
  3. Kisele krastavčiće iseckajte na male kockice, a šunku ili pileće meso takođe sitno isecite.
  4. Sve sastojke stavite u veliku činiju, dodajte majonez i dobro izmešajte. Začinite solju i biberom po ukusu.
  5. Pre služenja, rusku salatu ohladite u frižideru.

Ruska salata je idealna za svečane prilike i slavlja, a može se prilagoditi i vegetarijanskoj varijanti izostavljanjem mesa.

Pročitajte i...