Sadržaj
Ruska salata je popularno jelo koje se često služi kao predjelo ili prilog. Osnova ove salate je kombinacija kuvanog povrća i mesa, obično uz dodatak majoneza. Evo jednostavnog recepta za rusku salatu. Jedna porcija.
Sastojci:
- 3 srednja krompira
- 2 šargarepe
- 150 g graška
- 200 g kuvane šunke ili pilećeg mesa
- 4 kisela krastavca
- 200 ml majoneza
- So i biber po ukusu
Priprema:
- Krompir i šargarepu operite, oljuštite, i skuvajte u slanoj vodi dok ne omekšaju. Nakon toga ih iseckajte na male kockice.
- Grašak takođe skuvajte dok ne omekša.
- Kisele krastavčiće iseckajte na male kockice, a šunku ili pileće meso takođe sitno isecite.
- Sve sastojke stavite u veliku činiju, dodajte majonez i dobro izmešajte. Začinite solju i biberom po ukusu.
- Pre služenja, rusku salatu ohladite u frižideru.
Ruska salata je idealna za svečane prilike i slavlja, a može se prilagoditi i vegetarijanskoj varijanti izostavljanjem mesa.