Recepti

Recept za špansku pitu (Na srpski način)

španska pita recept

Španska pita je zapravo bogatija verzija proje – sa više sastojaka, što joj daje bogatiji i kompleksniji ukus i arome. Može se konzumirati za doručak, večeru ili kao meze, pre glavnog jela.

U nastavku vam donosimo recept za najukusniju špansku pitu!

Španska pita recept

  • 200 ml ulja
  • 400 ml mleka
  • 4 jaja
  • 200 grama kukuruznog brašna
  • 200 grama oštrog pšeničnog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 200 grama sira-kačkavalja
  • 200 grama šunke
  • 100 grama kiselih krastavčića
  • 100 grama seckane crvene babure
  • So, oko 1 kašičica ili po ukusu

španska pita

Priprema

Upalite rernu da se greje na 180 stepeni.

Krastavce, papriku, kačkavalj i šunku iseckajte na kockice. Za najbolji ukus preporuka je da se sastojci iseckaju na deblje komade.

Uzmite odgovarajući pleh, još bolje modlu za mafine, premažite uljem i pospite sa malo brašna.



Deblje vunene čarape

850,00 rsd + poštarina

Umutite jaja, zatim začinite po ukusu. Nakon toga, sipajte i ulje i mleko. U drugoj posudi spojite kukuruzno i pšenično brašno s praškom za pecivo, promešajte, i zatim sve dodajte u posudu sa jajima. Dobro promešajte sve sastojke mikserom.

Dodajte sitno seckane krastavce, papriku, šunku i sir, i sve zajedno promešajte. Ne koristite mikser od trenutka kada u špansku pitu dodate ove kockice – neće zadržati svoju formu! Umesto toga, mešajte kašikom.

Izlijte pripremljenu smesu u pleh/modle i pecite u unapred zagrejanoj pećnici na 180 stepeni otprilike 45 minuta. Španska pita je gotova kada lepo porumeni.

Pročitajte i...