Za proizvodnju se koristi isključivo grožđe iz sopstvenog vinograda, obavezna pažljiva kontrola kvaliteta bobica. Berba se vrši u fazi optimalnog zrenja. Vino je zatvoreno prirodnom plutom. Odležavanje u barrique buradima od francuskog hrasta 12 meseci.
Boja: Vino duboke rubin crvene boje.
Karakteristike: Aromatičnost otkriva tonove zrelih crvenih bobica – maline, jagode, note tamne čokolade, začina, bibera, zemljanih tonova. Puno voćno, kompleksno vino sa mekim taninima i prijatnim ukusom.
Uparivanje sa hranom: Jela od mesa, jagnjetina, svinjetina, jela od povrća sa roštilja, variva, odležale sireve.
Sadržaj alkohola: 14% vol.
Temperatura serviranja: 16 – 18°C
Potencijal za skladištenje: 7-10 godina
Zanimljivost: Sorta Vranac je sorta grožđa tipična za Balkan, koja je rasprostranjena po celom poluostrvu. Sorta sa velikim bobicama, zasićene boje. To je sorta visokog prinosa koja zahteva ograničene prinose za proizvodnju kvalitetnog vina.
Recenzije
Još nema komentara.