Na registrovanom seoskom gazdinstvu sušimo slaninu i pršut na način i u prostorijama koje su naši preci koristili pre mnogo godina.

Domaća slanina

  • Masnatije rase svinja koje se preradjuju kada imaju oko 120kg. Po kvalitetu mesa, spadaju u prvu kategoriju.
  • Bez aditiva i hemije
  • Period sušenja je od decembra do marta meseca

Proces proizvodnje

Nakon obrade, slanina se usoljava i tako stoji 7 dana u buretu (proces poznat kao salamurenje).

Nakon usoljavanja, slaninu ispiramo toplom vodom, kačimo u pušnicu na cedjenje.

Sledi proces dimljenja – 4 hladna dima bukovog drveta.

Nakon dimljenja, slaninu prebacujemo u drvene ambare u kojima se suši na vazduhu 2 meseca.

Nakon sušenja, svaki komad vakumiramo.

Pršut

  • Domaći pršut od buta star dve godine
  • Sastojci – krupna morska so
  • Bez aditiva i hemije

Sve stiže vakumirano!

Prikazani svi od ukupno 3 rezultata

Broj proizvoda po strani 25 50

Domaća pršut slajs

1.090,00 рсд1.770,00 рсд + poštarina

Domaća slanina slajs

890,00 рсд + poštarina

Domaća slanina komadi

1.430,00 рсд2.690,00 рсд + poštarina